Az Access Consciousness és a célok elérése

Az Access Consciousness® egyik leggyakrabban használt eszköze a kérdések feltétele. Amit nem azért teszünk fel, hogy konkrét válaszokat kapjunk, hanem azért, hogy éberek legyünk mindarra, ami az adott helyzetben jelen van.

Hogy pontosan érthető legyen az, mitől is más az Access megközelítése, nézzük meg mit csinál a legtöbb coach és tanácsadó.

Legtöbb esetben az alábbi lépéseken vezetnek végig:

  1. jelöld ki pontosan a célt,
  2. adj neki egy határidőt,
  3. bontsd apró lépésekre a célhoz vezető utat, s
  4. a nagyobb mérföldkövek eléréséhez is rendelj hozzá egy határidőt.
  5. Majd folyamatosan visszajelzést fog neked adni arról, hogyan haladsz a kijelölt úton.

Mindezt mérhetően, racionálisan és iszonyú aprólékosan megtervezve. 

A “cél” kitűzése Accessesen

Az Access Consciouness megközelítése teljesen más.

Az Access nem bíbelődik a nehézségek okainak alapos megértésével, sem a lépések pontos megtervezésével. Hanem egyszerűen arra figyel, mi a következő lépés. S arra törekszik, hogy lépésről lépésre felfedezd azt az utat, ami elvezet ahhoz az állapothoz, ami számodra megfelelő.

Ez pontosan annak az antitézise, ahogyan a legtöbb coach dolgozik. Egyből megkeresi azt a pontot, ami számodra éltető és támogató, s utána csak arra figyel, hogy minden lépésed abba az irányba mutasson, hogy az a te valóságod része legyen.

Fontos eltérés a mindennapokban ismert metódusok és az access megközelítése között, hogy nem ragaszkodik az ésszerű, logikus lépések sorozatához. Bármilyen irracionális, vagy az adott pillanatban nem indokolható megoldásoknak is szabad teret enged.

S még a célt is valami olyanként fogalmazza meg, mint ami személy szerint nekem megfelelő élet vagy létállapot. De semmikép sem valami olyannak, mely fix, mérhető vagy pontosan definiálható konkrétum.

A célra inkább egyfajta érzésként, energiaként tekint, mely könnyed, örömteli és játékos.

Az itt és most megélésére koncentrál, s a pillanatnyi benyomásokon alapuló apró választások sokaságaként igyekszik felfedezni a célokhoz vezető utat. Éppen ezért az egész folyamat sokkal dinamikusabb, és előre szinte megtervezhetetlen is.

Mivel minden 10 másodpercben lehet egy választásunk, s ráérezhetünk arra, hogy egy adott választás mit teremt, nem igazán foglalkozik avval, hogy jól válasszon. Inkább a kipróbálom s megtapasztalom elvet követi, s nem akarja kitalálni s megtervezni a tökéletes és hibátlan utat.

Egyet lép, s újratervez, majd lép még egyet, s újra megvizsgálja, mi lehetséges ott és akkor.

Olyanná teszi ez a mentalitás a mindennapokat, mely jobban hasonlít egy állandó izgalmas kalandhoz, mint egy hétköznapi, szürke és unalmas élethez

Tegyünk fel egy kérdést!

Az Access megközelítése nagyon gyakorlatias. Egyszerűen feltesz pár kérdést, és annak éberségével lép tovább.

Például felteszi azt a kérdést:

Ki lehetek és mi lehetek, hogy egy adott célt elérjek?

S mindent, ami nem ez, azt egyszerűen az Access Consciousness tisztitó mondatát használva elpusztít. Minden érzést, elvárást, elképzelést, döntést, következtetést, számítást és magyarázatot, ami bármilyen módon az adott helyzethez kapcsolódik vagy rezonál rá…

Pár másik kérdés, ami egy ilyen helyzetben még használható:

  • Mi a következő lépés itt és most??
  • Kit vagy mit adhatok hozzá az életemhez, hogy elérjem a célomat?
  • Mi más lehetséges, amit még nem vettem észre, vagy nem vettem számításba?
  • Hogyan lehet a jelen helyzet jobb/könnyedebb/örömtelibb?

Mivel minden egyes pillanatban csak a következő lépésre fókuszál a célon kívül, s éppen ezért semmi nem fix, bármikor meggondolhatjuk magunkat, választhatunk mást.

A “bizonytalannak tűnő” állapot valójában egy hatalmas játékká varázsolja az életet, melynek egyetlen lényegi célja, hogy az élet bulis, örömteli legyen, és még pénzt is generáljon. Ha lehet, akkor folyamatosan és egyre többet.

Ahhoz, hogy az Access játékosságát meg tudjuk tapasztalni, ezernyi nézőpontot, ítéletet, elképzelést, érzést, döntést és következtetést – mely a múltunkat jellemezte – érdemes elengedni. Ennek egyik legjobb eszköze az

Access BARS® kezelés —>

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.