Hogyan NE add el a lakásod

Időről időre megkeresnek azért, hogy segítsek eladni olyan lakásokat, amiket már hosszabb ideje nem sikerül. Éppen ez történt velem a héten is. Ketten is megtaláltak, hogy segítsek túladni a hosszú hónapok (pontosabban évek) óta eladhatatlan ingatlanjukon.

A dolog attól volt érdekes, hogy nem egy omladozó, isten háta mögötti helyen lévő ingatlanokról volt szó, hanem olyan helyen, ahol van kereslet és érdeklődés az ingatlanra.

A házunk minket véd

Amikor egy lakóingatlanról, vagy egy nagyobb telekről van szó, nem szabad elfelejtkezni arról a tényről, hogy ezen épületek valójában a mi életterünk, mely képes átvenni illetve támogatni azt a működésmódot, ami minket jellemez.

Ennek egyenes következménye, hogy ezen ingatlanok picikét hozzánk is alakulnak, s pont ezért minden lakásban meg lehet érezni azt, hogy a benne lakók jól érzik-e magukat, vagy sem.

S amikor egy vevőjelölt megnézi ezeket a házakat, akkor pontosan rá fog erre, ha nem is feltétlen tudatosan, érezni, s pont ezért ha mi nagyon meg akarunk szabadulni egy lakástól, az nem túl jó érzetet fog a lakásban eredményezni.

Néha nem csak a lakásban kell rendet tenni, hanem a fejünkben is.

Hangolódjunk a lakásra

Sok esetben, amikor meg akarjuk változtatni a lakásunk energiáját, a környező épületeket, illetve egy panellakásnál a környező lakások érzetével is érdemes dolgozni. Mert ennek révén az életterünk minősége jobbá válhat.

Néha annak is van létjogosultsága, ha ráérzékelünk arra, mi is lenne igazából jó a lakásunk számára, milyen embereknek lehetne hozzájárulás. S úgy megfogalmazni a hirdetésünket, illetve olyan típusú emberekre gondolni, akiknek igazán érték lehet a mi lakásunk.

Ami nem mellesleg az árat is képes egy picit megemelni.

Mit csinált a két ismerősöm?

Az egyik ismerősöm Budapest egy forgalmas (központi) részén, egy régi bérház első emeletén akarja eladni a lakását. Hirdeti rendesen, kiemeli még egy ingatlanos portálon is, de a fentieket nem igazán teszi meg.

Csak arra figyel, ami az ő fejében van erről az ingatlanról. De azt nem igazán tudja megfogalmazni, kinek is lehetne igazán jó az a lakás (pl. egyetemistáknak).

A másik ismerősöm egy kétszintes épületet akar eladni egy fürdő mellett egy vidéki kisvárosban, szó szerint szemben a fürdő bejáratával. Ami itt érdekes, hogy ő csak azt nézi, hogy olyan embernek adja el a helyet, akinek a fürdő miatt kell. De arra nem gondol, hogy olyanoknak is nagyszerű lehet, aki egy nyugodt, mégis aszfaltozott út mellett szeretne egy jó házat.

További információ és egyéni kezelésre való jelentkezés:

20/249-7326

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.