Gázlángozás

A gázlángozás egy pszichológiai játszma, amivel bárki képes elvenni az erőnket, az önértékelésünket és a kiállásunkat. Olyan mértékben tehet minket erőtlenné, hogy szinte észre sem vesszük, s nem is tudunk ellene tudatosan tenni…

1. jel: Óriási hazugságokat mondanak.

Tudod hogy nyilvánvaló hazugság. Mégis rezzenéstelen arccal mondja. Miért csinálja? Mert precedenst teremt. Miután hatalmas hazugságot mondott, nem vagy biztos benne, hogy bármi is igaz. A célja evvel, hogy bizonytalan és kimerült légy.

2. jel: Tagadják, hogy valaha is mondtak volna rólad valamit, még ha bizonyíték is van rá.

Tudod, hogy mondta, tudod hogy hallottad, de mégis mégis letagadják. Ezért megkérdőjelezed magad, -talán sosem mondták? Ezt minél többször csinálják, Te megkérdőjelezed magad és kezded elfogadni az ő verzióját.

3. jel: Azt kezdik ki, azon a pontos támadnak, ami ténylegesen fontos Neked.

Tudják mennyire fontosak például a gyerekeid vagy az identitásod, és ezt kezdi el támadni, kritizálni tudatosan. Ha vannak gyerekeid azt mondja “Neked nem való gyerek”. A lényed alapját támadják, ami totálisan kibillent az egyensúlyodból.

4. jel: Időről időre megfektetnek, kiborítanak.

Ez a legármányosabb a gázlángozóktól, -fokozatosan történik. Egy kis hazugság itt, egy kis hazugság ott, néhány gonosz megjegyzés, folyamatosan, megállás nélkül. Ezzel még a világos fejű tudatos ember is gázlángozható. Úgy hatnak ezek, mint a békára a lassan melegedő víz, észre sem veszi, mi történik vele, s egy ponton már nem lesz vissza út.

5. jel: Tettek és szavak nem egyeznek.

Azt nézd mit csinálnak, ne azt mit mondanak. Amit mond semmit sem jelent. Amit csinál ott a probléma.

6. jel: Néha dob egy kis pozitív megerősítést.

Mondogatja hogy értéktelen vagy, majd néha megdicsér. Ez tovább nyugtalanít, azt gondolod „Talán nem is olyan rosszak.” Pedig azok. Ez egy kiszámított manőver, hogy kimerítsenek és újra megkérdőjelezzék a valóságodat. Nézd meg mi az amiért megdicsért, ez talán valami olyasmi ami miatt gázlángoznak.

7. jel: Tudják hogy az összezavarás legyengít.

A gázlángozók tudják hogy az emberek szeretik a normális állapotot és a stabilitást. Céljuk, hogy ennek az érzetétől eltávolítsanak, megszüntessék ezt, s mindent megkérdőjelezzenek.

8. jel: Kivetítenek, a saját hibáikat ránk vetítik

Kábítószerhasználók vagy csalók, mégis téged vádolnak ezzel. Olyan gyakran kell védekezned, hogy amíg véded magad eltereli a saját viselkedéséről a figyelmet, s azt csinál, amit csak akar.

9. jel: Megpróbálják ellened hangolni az embereket

Manipuláció mesterei, megtalálják azokat az embereket akik mellettük állnak bármi történik és ellened fordítják őket. Ilyeneket mond pl „Ő is tudja hogy nincs igazad.” vagy „ Ők is tudják hogy semmire sem vagy jó.” Ne feledd, ez nem jelenti hogy tényleg ezt mondták rólad, a gázlángozó folyton hazudik.

Ezt azért csinálja hogy ne tudd, kiben bízhatsz, és ez visszavezet hozzá. Pont ez a célja, az izolálás nagyobb ellenőrzést biztosít feletted.

10. jel: Azt mondja Neked vagy Másoknak, hogy őrült vagy.

Ez a leghatékonyabb eszköze, tudja ha megkérdőjelezi a józanságodat, az emberek nem hisznek Neked hogy bántalmazás alatt vagy, ez a mestertechnikájuk.

11. jel: Azt mondják Neked mindenki más hazudik.

Mondván, hogy mindenki más (család/média) hazudik megkérdőjelezi a valóságodat. Ez egy manipulációs technika. Így az emberek a gázlángozóhoz fordulnak a helyes információért , amik egyáltalán ne helyesek.

További információ és egyéni kezelésre való jelentkezés:

20/249-7326

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.